Page 4 - Zpravodaj_Domažlice_04/2022
P. 4
Zpravodajství číslo 4 Domažlický zpravodaj – str. 4
KRÁTCE: Chystá se zelené pivo
l Rada města rozhodla, že režim provo-
zu kabin na pláži u babylonského rybníka Po loňském premiérovém vůni ucítíme bylinné aroma,
zůstává stejný i pro letošní sezonu. Pro- úspěchu Městský pivovar Do- v chuti svěžest po kopřivovém
nájem kabin tak bude i nadále bezplatný. mažlice znovu nabídne speci- čaji, citlivější jedinci rozpo-
ální edici zeleného kopřivové-
znají i mírnou pálivost připo-
l Zastupitelé po uzávěrce tohoto čísla ho piva. ,,Bylinky se používaly mínající chuť pepře. Vyrábí se
Zpravodaje rozhodli o doporučení rady k výrobě piva odpradávna. Je smícháním Domažlické 12°
města prodat městský byt v ulici Kosmo- doloženo, že až od desátého s kopřivovým extraktem, který
nautů 162. Případný prodej by proběhl století byly tyto byliny postup- se dávkuje do sudu před sto-
podle schválených Zásad k prodeji vol- ně nahrazovány chmelem," čením piva. Městský pivovar
Domažlice, který provozu-
ných bytů a nebytových prostor v ma- připomíná Jana Müllerová, jí Domažlické městské lesy spol. s r. o.,
vrchní sládek Městského pivovaru Do-
jetku města Domažlice. ,,Jde o bytovou mažlice. chystá speciální edici i na další měsíc. U
jednotku 2+1 velikosti 53,10 m2 ve 4. pa- Kopřiva dvoudomá obsahuje velké množ- příležitosti květnových oslav osvobození
tře," uvedl po jednání rady místostarosta ství zeleného barviva chlorofyl, vitaminu města uvaří opět po roce Two Rivers APA.
Stanislav Antoš s tím, že minimální kupní C, železa, hořčíku, vápníku a draslíku. Jde o svrchně kvašené pivo, které je stu-
cena je stanovena ve výši 1.913.534 Kč. Kopřivová 12° obohatí sortiment pivovaru deně chmeleno třemi americkými chmely
Ta zahrnuje soudní odhad ceny bytu, ná- pro letošní velikonoční svátky. Na pohled a ve vůni vynikají tóny tropického ovoce a
klady na vypracování znaleckého posud- bude zelená s lehce zelenou pěnou, ve citrusů. (job)
ku a na vklad do katastru nemovitostí.
Pokud zastupitelé záměr schválí, termín Chodník není parkoviště
pro podávání nabídek by byl do 31. květ-
na letošního roku. Některým řidičům parkování na chodníku
l Rada města schválila zadání zakázky nedělá starosti. Své vozy zde ponechávají
na dodání a montáž parkovacího auto- i přesto, že je nedaleko často poloprázd-
né parkoviště. Parkování na chodníku ve
matu TicketLine PSA-7 společnosti WSA městě přibývá a městská policie tak na
doprava a parkování s. r. o. za 180.710 lince 156 přijímá opakovaná telefonická
Kč bez DPH. oznámení obyvatel o nesprávném par-
l Souhlas s pokácením jedné břízy bílé kování. Další případy jsou pak vyhledány
na sídlišti Kozinovo pole vyslovila rada díky městskému dohledovému kamero-
města. Stojí u domu čp. 530 v Mánesově vému sytému a motohlídce strážníků ve
ulici. ,,V plánu je zateplení tohoto objek- výkonu služby. Na chodníku, kde to není Řidič parkující na chodníku se podle
tu. Tento strom se větvemi dotýká fasá- dovoleno dopravní značkou, se prostě zákona č. 361/2000 Sb., o provozu na
dy, zasahuje i do oken a komplikovaná parkovat nesmí. Zaparkovaná auta ztě- pozemních komunikacích, / zákon o sil-
žují užívání chodníku chodcům, zejména
by byla i stavba lešení pro zamýšlené pak osobám tlačícím kočárek nebo pohy- ničním provozu / dopouští přestupku. Zá-
zateplení," uvedl místostarosta Stanislav bujícím se na invalidním vozíku. leží tedy jen na řidičích, zda změní své
Antoš. (job) Zároveň dochází k vylamování obrubní- parkovací návyky, aby se vyhnuli uložení
Kompletní usnesení na www.domazlice.eu ků a k poškození dláždění chodníku. pokuty. Text a foto: (mp)
Gratulace vítězi kuchařské show Prostřeno
Za skvělou reprezentaci školy i města po-
děkoval domažlický starosta Zdeněk Novák
studentovi 3. ročníku oboru kuchař-číšník
Ludvíku Pechovskému ze Středního odbor-
ného učiliště Domažlice. V únoru zvítězil v
reality show TV Prima ´Prostřeno!´.
Ludvík Pechovský vyhrál v konkurenci sou-
peřů studujících kuchařské obory na dal-
ších učňovských školách v Plzeňském kraji
- Boru, Horšovském Týně, Sušici a Rokyca-
nech. V soutěži obstál díky skvěle sestave-
nému menu, jeho realizaci i doprovodnému
programu. V něm si jeho kolegové vyzkou-
šeli merhovat chodský koláč, navštívili ka-
deřnický salon učiliště i truhlářskou dílnu a
pracoviště strojírenských oborů.
,,Rád bych po dokončení školy zůstal
v oboru gastronomie, zkušenosti bych chtěl
sbírat i v zahraničí," zmínil Pechovský při
setkání na domažlické radnici. Toho se zú- boš Fiala, ředitelka školy Zdeňka Buršíková hanka. Pořad Prostřeno! pravidelně sleduje
častnil i jeho učitel odborného výcviku Lu- a vedoucí učitel službových oborů Vít Po- více než půl milionu diváků. (job)